Als een familielid of vriend overlijdt, wilt u graag afscheid nemen en bij het condoleren en de afscheidsdienst aanwezig zijn. Gelukkig mag dat nog, maar er zijn wel een aantal dingen waar u rekening mee moet houden. 

Hoe lastig dit ook is, we vragen u zich aan de adviezen te houden. Want de besmettingsrisico’s zijn groot. En let op: dit doet u vooral voor de ander, de kwetsbare (ouderen) die ook naar de begrafenis of crematie willen. 

In deze blog leest u meer over de gevolgen van het coronavirus voor de uitvaart van uw geliefde en de adviezen van het RIVM

Daarna vertellen we u graag over onze livestream oplossing, zodat zoveel mogelijk geliefden bij de uitvaart aanwezig kunnen zijn. 

Wat blijft hetzelfde?

U mag kiezen of uw dierbare thuis of in het uitvaartcentrum opgebaard wordt. De overledene mag nog steeds op de normale manier opgehaald worden, zowel van en naar u thuis als het uitvaartcentrum. En het is, als u wilt, nog toegestaan de overledene aan te raken als hij of zij opgebaard is. 

Wat verandert er?

Ook voor het coronavirus was hygiëne al van belang, maar het is belangrijk dat u daar nu extra op let en zich houdt aan de nieuwe regels. 

Een aantal regels zijn algemeen bekend. Er mogen maximaal 30 personen aanwezig zijn in de zaal van het condoleren of de afscheidsdienst. De voorwaarde is dat er altijd 1,5 meter afstand gehouden kan worden. Daarnaast is het advies om geen handen te schudden of iemand te omhelzen. En we mogen niet naar een uitvaart als we verkouden zijn, hoesten of andere griepklachten hebben!

Wilt u uw geliefde verzorgen, dan mag dat, maar dat mag nu alleen als u in ieder geval een schort met lange mouwen, handschoenen en een mondkapje draagt. Ook moet u uw handen wassen met alcohol. 

Met onze livestream kunnen er meer dan 30 personen aanwezig zijn

Het liefst zijn we fysiek aanwezig bij het condoleren en de begrafenis of de crematie. Maar er mogen maar 30 personen bij elkaar zijn om afscheid te nemen. 

Door te kiezen voor een livestream oplossing hoeven er geen keuzes gemaakt te worden, want zoveel mensen als u wilt kunnen de uitvaart volgen. Zo kan iedereen die wil toch afscheid nemen tijdens het condoleren en de afscheidsdienst! 

Iedereen die wil kan dan meekijken en meeluisteren. Dat kan op elke locatie: vanuit huis, het uitvaartcentrum, de kerk, het crematorium en de begraafplaats. 

Wilt u daar meer over weten? Bekijk de pakketten en tarieven of neem contact met ons op. 

We verzorgen dit voor zowel particuliere aanvragen alsook begrafenis ondernemers.